2020.10.10.
BlogKihívásokkal teli vegetációs időszak után örömteli szüret 2020-ban
Minden magyarországi borvidéken megpróbálta a szőlőtermesztőket az idei év hektikus időjárása. A hosszú, száraz tavasz után a fagyos április megtizedelte a rügyeket. A rapszodikus nyári csapadék-eloszlás komoly növényvédelmi odafigyelést igényelt. Talán az ősz melege és szárazsága kárpótolt valamelyest bennünket, de összességében nem tudhatunk könnyű évet magunk mögött szőlészeti szempontból.
A mennyiség a várakozásokhoz képest 60% körül alakult, cserébe a minőség mosolyt csalhatott az arcunkra. Kielégítő, de nem túl magas cukorfokokkal, alacsony pH-val és jó savtömeggel érkeztek be a szőlőfajták a feldolgozásra. Idén öt tételt készítettünk több változatban: Olaszrizling, Szürkebarát, Kékfrankos rozé, Kékfrankos és Portugieser. Ezek közül három reduktív technológiával készült borunk fog palackba kerülni: Olaszrizling, Szürkebarát és Kékfrankos rozé. Reméljük nem csak nekünk fog ízleni! 🙂