Köszöntelek kedves Látogató
a Csúzi Családi Pincészet weboldalán!

Családunk már hetedik generáció óta él itt Monoron és foglalkozik szőlő-, gyümölcstermesztéssel, ill. borkészítéssel. Szüleim voltak az elsők a sorban, akik a borainkat már értékesítésre is szánták. Velük, Feleségemmel és négy gyermekünkkel együtt működtetjük családi gazdaságunkat.

Jelenleg megközelítőleg 3 hektáron termesztünk szőlőt, amely ültetvények Olaszrizling, Szürkebarát, Kékfrankos, Portugieser és Cabernet franc fajtákból állnak. Kizárólag száraz fehér, rozé és vörös borokat készítünk, melyeket a 2018-as évjárattól kezdve palackozott formában is forgalmazzuk.

 

A szőlő mellett a másik főnövényünk az alma, amit egy ezer fát számláló ültetvényen termesztünk és a teljes gyümölcsmennyiséget kézműves almatermékek formájában dolgozzuk fel. Készítünk almalekvárokat, almasajtot, almaszörpöt és almaeceteket.

Nyári napközis táborok, óvodai- és iskolai látogatások alkalmával biztosítunk helyszínt az ide érkezők számára, hogy belekóstolhassanak a szőlőszüret és feldolgozás, agy az alma betakarítás rejtelmeibe.

 

Bor- és almatermék kóstolóink során családias vendéglátással várjuk vendégeinket a Monori Pincefaluban! Falusi vendégasztal mellett kínáljuk borportékáinkat a kóstolók alkalmával. Vállalunk zárt körű rendezvényeket is: hideg időszakban 35-40 fő, míg a derűs hónapokban akár 50 fő erejéig is.

Ahogy a vendégeink szokták mondani:

“Ide az emberek vendégként érkeznek,
de barátként távoznak!”

Reméljük, mihamarabb barátként köszönthetünk Téged is!

Csúzi Szabolcs